Potrivit meteorologilor, codul galben de precipitații va fi în intervalul 10 iunie (miercuri) ora 12 și 11 iunie (joi) ora 10.

„Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zonele pentru care a fost emisă avertizarea sunt Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, anunță ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au anunțat că de azi până vineri vremea va fi instabilă, urmând ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar temperaturile vor fi în scădere, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Miercuri seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

„Cantitățile de apă înregistrate (îndeosebi în intervale scurte de timp) vor depăși 15…20 l/mp”, conform ANM.

Temperatura maximă va scădea treptat de la valori de 29…30 de grade miercuri(10 iunie) spre valori în jurul a 26 de grade pe parcursul zilelor de joi (11 iunie) și vineri (12 iunie).