Ministerului Sănătății a publicat pe pagina de Facebook o recomandare pentru români în ceea ce privește noaptea de Revelion. Astfel, ministerul le recomandă să petreacă singuri noaptea dintre ani, eliminând în acest fel posibilitatea de a răspândi sau de a contacta noul coronavirus, subliniind că în acest fel se pot salva vieți.

De asemenea, ministerul recomandă să nu bem chiar toată sticla de șampanie, ci doar să o deschidem.

„O singură noapte cu prietenii poate costa o viață. Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor. Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun.

Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți.

*de altfel, ca Minister al Sănătății, îți recomandăm să nu o bei pe toată, doar să o deschizi”, este mesajul transmis românilor de Ministerului Sănătății.

Situația epidemiei de coronavirus la zi

Până astăzi, 29 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 623.066 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 549.262 de pacienți au fost declarați vindecați.

Conform cifrelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.637 cazuri noi de coronavirus pe teritoriul României. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 15.469 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.628. Dintre acestea, 1.162 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.751.057 de teste. Dintre acestea, 24.242 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.541 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.701 la cerere.