Utilizatorii WhatsApp trebuie să fie foarte atenți! Serviciul de mesagerie le va permite utilizatorilor să citească termenii şi condiţiile „în ritmul propriu” şi va afişa un banner cu informaţii suplimentare, conform reuters.com

Precizarea vine după ce în ianuarie serviciul de mesagerie şi-a informat utilizatorii că pregăteşte o politică nouă de confidenţialitate prin care va putea partaja unele din datele utilizatorilor cu compania mamă Facebook şi altele din grup, ceea ce a creat indignare pe plan global şi a determinat unii dintre utilizatori să se reorienteze spre aplicaţii rivale ca Telegram şi Signal.

Utilizatorii WhatsApp trebuie să fie foarte atenți

Așadar, WhatsApp a revenit, anunţând că va amâna lansarea noii politici pentru luna mai, insistând că actualizarea vizează să permită faciliteze comunicarea cu mediul de afaceri şi nu afectează conversaţiile personale.

Într-o postare pe blog, WhatsApp a afirmat joi că va începe să le reamintească utilizatorilor să citească şi să accepte actualizările, pentru a putea folosi în continuare platforma.

„Am inclus de asemenea mai multe informaţii pentru a încerca să răspundem la preocupările care ne-au fost făcute cunoscute”, se menţionează în blog.

Anunţul WhatsApp vine într-un context în care joi Facebook a decis blocarea conţinuturilor de ştiri pe platforma sa din Australia, ca „represalii” la un proiect de lege al guvernului australian ce urmăreşte să oblige companii ca Facebook şi Google să plătească editorii de presă pentru utilizarea conţinutului lor.

Apare o nouă opțiune în aplicație

WhatsApp va aduce o nouă funcție care va înlocui sau cel puțin îmbunătăți conceptul de chat-uri arhivate. Compania lucrează la noua funcție numită „Citește mai târziu” și o va lansa în curând pentru utilizatori. Funcția este de așteptat să fie o opțiune mai bună și, odată introdusă, WhatsApp ar putea chiar să elimine opțiunea de chat-uri arhivate care apare acum în partea de sus a aplicației chiar acum, conform Financial Express.

Odată ce funcția este activată, chat-urile (cele pe care utilizatorii doresc să le arhiveze) vor rămâne în opțiunea „Citește mai târziu” și ori de câte ori va apărea un nou mesaj, utilizatorul nu va mai fi anunțat.