Organizația Mondială a Sănătății susține că persoanele trebuie să facă mai multă mișcare, în ciuda restricțiilor impuse de autorități. Potrivit OMS, adulții au nevoie de cel puțin două ore de mișcare săptămânal, iar copiii de minim o oră de exerciții fizice pe zi. Recomandarea vine în contextul în care tot mai multe persoane  petrec extrem de mult timp în casă, uitând să mai facă minimum de mișcare.

Mai exact, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că toţi adulţii ar trebui să facă minimum două ore și jumătate de activitate fizică pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei de Covid-19.

Totodată, OMS recomandă copiilor şi adolescenţilor, în medie, o oră de exerciţii fizice zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

Mișcarea prelungește viața

În același timp, oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa, a mai spus OMS, lansând campania „Every Move Counts” (Fiecare Mişcare Contează).

Specialiștii de la OMS susțin că mișcarea este esențială pentru a duce o viață lungă și pentru a ne menține sănătoși atât din punct de vedere fizic cât și mental, iar pandemia nu trebuie să fie un impediment. Exercițiile fizice pot fi realizate și în casă, dar și în afara ei respectând regulile impuse de autorități. 

Alzheimerul, depresia și anxietatea sunt doar o parte din bolile pe care le riscă persoanele care duc o viață destul de sedentară.

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.