Mihai Tudose este de părere că actualul Guvern este mai preocupat de socotelile electorale și alegeri decât să gestioneze etapa de ieșire din criza sanitară și repornirea economiei, bazându-se pe „iluzia sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare.” Tudose mai spune că România a ajuns în situația în care multe țări din Uniunea Europeană ne închid ușa din cauză că am devenit un „focar de infecție”, în contextul în care trecusem cu bine de prima fază a pandemiei.

„Corabia-n derivă, cârmaciul dispărut

Iar marinarii în derută și niște pirați dând târcoale. Cam așa arată a 4-a cea mai afectată țară din Europa de contaminările zilnice cu coronavirus din ultima perioadă.

În loc să pregătească legislația și măsurile anti-pandemie, Guvernul se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate. Acum, în loc să gestioneze o redeschidere ordonată a societății și economiei, lasă loc sau chiar ,,implementează” un haos periculos. Și își face iar socoteli electorale. Pe seama iluziei sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare. Vise, taică Ludovic, vise frumoase… Din păcate, doar vise.

Țările UE ne închid ușa, una după alta. România a devenit focar de infecție, după ce trecuse cu bine de primul impact al molimei.

Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Șobolanului de Metal. Am ratat cu serenitate și relaxarea. Coșmarul continuă…”, scrie fostul premier pe pagina sa de Facebook.