Avertisment crunt pentru părinți! Mulți copii vor ajunge la spital: Este inevitabil

Mesajul a fost lansat de către principalul epidemiolog al Casei Albe, Anthony Fauci. Acesta a explicat miercuri, 5 ianuarie, că este „inevitabil” ca mulţi copii să ajungă la spital pe măsură ce varianta Omicrom se răspândește și mai mult în SUA, conform efe.com

„Se pare că Omicron provoacă o formă mai puţin gravă a bolii, însă volumul crescut al infecţiilor ca urmare a înaltei sale contagiozităţii înseamnă că tot mai mulţi copii vor fi infectaţi”, a declarat Fauci, la conferinţa de presă a echipei guvernamentale însărcinate cu răspunsul la pandemie.

De asemenea, Anthony Fauci a subliniat că este posibil ca minorii care suferă de boli subiacente să ajungă la spital.

„Este un lucru inevitabil. Când sunt afară şi dacă sunt suficient de mari pentru a tolera masca, protejaţi-i cu o mască sanitară, mai ales în locurile foarte aglomerate”, a explicat Anthony Fauci, punctând că cel mai bun mod de a preveni infectarea copiilor care nu sunt vaccinaţi din cauza vârstei lor este ca persoanele din jurul lor să fie vaccinate anti-COVID.

Anthony Fauci a făcut noi dezvăluiri despre Omicron

Potrivit informațiilor transmise anterior de specialistul din SUA, primele date au sugerat că varianta Omicron nu este mai periculoasă ca tulpinile anterioare.

„Există unele sugestii că ar putea fi chiar mai puțin severă, pentru că, atunci când vă uitați la unele dintre cohortele care sunt urmărite în Africa de Sud, raportul dintre numărul de infecții și numărul de spitalizări pare să fie mai mic decât în cazul Delta”, a declarat Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Anthony Fauci a spus marți că încă nu există foarte multe date cu privire la Omicron.

„Pe măsură ce vom avea mai multe infecții în restul lumii, ar putea dura mai mult timp pentru a vedea care este nivelul de gravitate. Omicron pare foarte transmisibilși probabil chiar mai transmisibil decât Delta.„, a spus Fauci.

De asemenea, Fauci a spus că un virus mai transmisibil, dar care nu provoacă boli severe și nici nu duce la un val de spitalizări și decese este „cel mai bun scenariu”.

„Cel mai rău scenariu este că nu doar va fi foarte transmisibil, dar va provoca și boli severe. Asta va duce apoi la un alt val de infecții care nu sunt atenuate de vaccin sau de infecțiile anterioare ale oamenilor. Nu cred că scenariul cel mai rău va apărea, dar nu se știe niciodată.”, a spus Fauci.