Aproape niciunul din milionarii din „TOP 300” nu a ocolit domeniul imobiliar. Mare parte din averea celor mai bogate familii din România se bazează pe clădiri şi terenuri.

Familia Adamescu
1.100-1.200 mil. euro

Două dintre businessurile de referinţă din portofoliul familiei Adamescu (Dan Grigore, soţia sa Carmen şi cei doi fii, Bogdan Alexandru şi Rani) este Unirea Shopping Center şi Astra Asigurări. Un alt domeniu care aduce profituri importante familiei Adamescu este cel imobiliar: compania Baumeister a dezvoltat un cartier rezidenţial în Ploieşti. În plus, prin firmele pe care le controlează, familia deţine spaţii comerciale şi de birouri de sute de milioane de euro (magazinul Unirea, clădirea BVB, fostul bloc Connex).

Familia Păunescu
900-950 mil. euro

În condiţiile economice actuale, au fost nevoiţi să oprească proiectele imobiliare, astfel că afacerile familiei Păunescu au fost orientate către energie şi mediu şi continuă să fie dezvolte cele din transporturi, agricultură şi media. În 2008, cifra de afaceri a grupului a fost de 650 de milioane de euro. Totalul  investiţiilor a fost, anul trecut, de 15 milioane de euro. La nivel naţional, familia Păunescu deţine peste 60 de hectare în intravilan în diverse oraşe capitală de judeţ ale ţării.

Fraţii Marius şi Emil Cristescu
820-850 mil. euro

Holdingului Bega, care cuprinde, în prezent, 29 de societăţi comerciale cu capital integral privat, este controlat de oamenii de afaceri timişoreni, Marius şi Emil Cristescu. Marea realizare a anului 2009 a fost deschiderea Arsenal Park de la Orăştie, unicul complex turistic militar din Europa, construit într-o fostă fabrică de muniţii şi un depozit de armament, situate în mijlocul unei păduri de 80 de hectare. Unitatea dispune de 150 de locuri de cazare cotate la trei stele.

Fraţii Micula
680-700 mil. euro

Cei doi fraţi sunt fondatorii grupului de firme European Drinks, care are toate fabricile localizate în judeţul Bihor. Acestea însumează 26 de linii de îmbuteliere pentru apă minerală, sucuri, bere şi alte băuturi alcoolice, precum şi facilităţi de producţie pentru diferite alimente. În plus, cei doi fraţi deţin în jur de 18 hoteluri, în Neptun, Mamaia şi Băile Felix. Tot în proprietatea celor doi se află şi posturile de radio Naţional FM, Favorit FM, precum şi posturile Naţional TV, N24 şi Favorit TV.

Fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă
350-380 mil. euro

Cei doi desfăşoară activităţi în diverse domenii: imobiliar, hotelier, şi mass-media. Cele mai recente investiţii pe care le-au realizat au vizat achiziţionarea unei hale şi a unei tipografii în valoare totală de 4,8 milioane de euro. Celelalte proiecte sunt reprezentate de construirea unui cartier de apartamente, dar şi a unui hotel la munte, ce va avea o capacitate de 200 de camere.