Premierul Marcel Ciolacu a comunicat că în cursul anului 2024 vor fi deschiși 148 de kilometri din Autostrada Moldovei (Autostrada A7). El a remarcat că România se află într-o stare de stagnare la mai multe niveluri.

Acest lucru se petrece din cauza fluctuației excesive a cabinetelor ministeriale, care nu garantează continuitatea în realizarea marilor proiecte.

Șeful Guvernului a ținut să remarce prestația lui Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor. Marcel Ciolacu a ținut să arate că au fost sute de miniștri. Cu toate acestea, a apreciat el, Grindeanu a adus o continuitate semnificativă în domeniul transporturilor.

Marcel Ciolacu îl laudă pe Sorin Grindeanu

„Priviți câte proiecte de infrastructură au fost demarate. Anul acesta, se va deschide un tronson de 148 de kilometri pe Autostrada Moldovei”, a spus șeful Guvernului la DC News.

Marcel Ciolacu a ținut să arate că recent, a făcut o vizită pe Autostrada A0 împreună cu Sorin Grindeanu. Acolo a existat o întâlnire și cu unul dintre constructori pentru a accelera proiectele.

„Este necesar să facem eforturi continue pentru a asigura că toate companiile de transport pot beneficia de cel puțin o rută rapidă către Constanța”, a declarat Ciolacu.

marcel ciolacu, constanta
Marcel Ciolacu / SURSA FOTO: Facebook, captură ecran

Lucrări importante și pe o altă autostradă din România

În altă ordine de idei trebuie spus că veștile despre autostradă nu se opresc aici. În cursul acestui an, se vor demara lucrările și pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Acesta face parte din traseul A1 București-Nădlac (Arad).

Tronsonul 3 reprezintă cea mai lungă porțiune dintre cele cinci planificate pentru această autostradă, având o lungime de 37,4 kilometri, și se întinde între localitățile Cornetu (Vâlcea) și Tigveni (Argeș).

CNAIR a emis un număr total de 676 de decizii de expropriere și compensare pentru persoane fizice și companii din județele Argeș și Vâlcea, în legătură cu tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Cele mai multe exproprieri, în număr de 406, au fost înregistrate în patru comune din Argeș. E vorba de Cepari (65), Sălătrucu (180), Șuici (110) și Tigveni (62). Restul de 270 de exproprieri sunt înregistrate în două comune din Vâlcea. E vorba de Perișani (183) și Racovița (87). Valoarea totală a compensațiilor acordate se ridică la 16,1 milioane de lei.

Cea mai mare despăgubire acordată pentru acest tronson va fi pentru Hidroelectrica, pentru demolarea unei construcții industriale situate pe domeniul privat în comuna argeșeană Șuici. Construcția industrială are o suprafață de 4.566 de metri pătrați, iar valoarea despăgubirii este de 4,97 milioane de lei. Mai multe detalii aici.