Autoritățile din Republica Moldova au decis! Vlad Plahotniuc a fost pus sub acuzare

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat pentru deschide.md că demersul ce vizează emiterea mandatului de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost înregistrat astăzi la Judecătoria Chișinău.

„Demersul cu privire la emiterea mandatului de arest pe numele lui Plahotniuc a fost înregistrat astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, și urmează a fi examinat la data de 10 Noiembrie”, a declarat Mariana Cherpec pentru sursa menționată.

Amintim că autorităţile din Republica Moldova l-au dat în urmărire internațională pe Plahotniuc în 2019 şi i-au deschis mai multe dosare, acuzându-l printre altele de escrocherie, spălare de bani şi crimă organizată, și de obţinere de beneficii din devalizarea băncilor moldovene, în 2014. Totodată, amintim că Plahotniuc este dat în căutare interstatală deoarece nu se știe unde se afla fostul lider democrat.

Plahotniuc ar deține companii în mai multe țări

Anterior, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spune că a intrat în posesia mai multor documente referitoare la Vlad Plahotniuc. Mai exact, documentele atestă faptul că Plahotniuc ar deține companii în mai multe țări, inclusiv cartiere rezidențiale în Spania. În același timp, documentele mai arată și modul în care companiile au evoluat.

„Sunt informații începând cu modul cum a fost delapidat Moldtelecom de Plahotniuc și companiile sale și terminând cu dializa”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Liderul Partidului Nostru a precizat că nu poate face publice acele documente în contextul în care este nevoie de acceptul Ministerului Justiției din statul respectiv. Pe de altă parte, el a subliniat faptul că informațiile sunt destul de complete.

„Sunt documente al structurilor de forță din Moldova. Nu le pot publica deoarece în ceea ce ține de colaborarea cu serviciile speciale din alte state, e nevoie de acceptul Ministerului Justiției din acel stat. Aceastea conțint date despre companiile deținute și controlate prin persoane de încredere de Vladimir Plahotniuc. Sunt informații începând cu modul cum a fost delapidat Moldtelecom de Plahotniuc și companiile sale și terminând cu dializa”, a declarat Renato Usatîi.