Românii au făcut prăpăd în Grecia. Secretarul de stat pentru Protecția Civilă din Grecia, Nikos Hardalias, a prezentat într-o conferință de presă situația infecțiilor cu coronavirus din luna iulie, până în prezent.

Trebuie menționat că duminică Grecia a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19, 203. Prezentarea secretarului de stat a cuprins și date despre turiștii infectați care au fost depistați la intrarea în țară. Astfel, dintr-un total de 508 cazuri, cele mai multe sunt din România – 88.

Potrivit datelor Secretariatului General pentru Protecție Civilă, în perioada 1 iulie – 9 august, la intrarea în Grecia au fost efectuate 266.116 de teste moleculare și au fost depistate 508 cazuri active de COVID-19, scrie cotidianul elen Ta Nea.

Majoritatea cazurilor de infecție cu coronavirus provin din România (88), urmată de Serbia (80), Bulgaria (79), Albania (43) și Suedia (20).

Din cele 508 de cazuri detectate la porțile de intrare, 164 dintre ele rămân active, 243 s-au întors în țările lor, în timp ce 101 nu mai sunt active și au rămas în Grecia.

Cele mai multe dintre cele 508 de cazuri au fost depistate pe aeroporturile din țară, unde au fost confirmate 278 de persoane Covid-19 pozitive. În porturi în această perioadă au fost depistate 12 cazuri și la frontiera terestră 218.

De altfel, grecii au decis să închidă barurile și restaurantele din mai multe stațiuni pe timpul nopții de la ora 24 la ora 7 dimineața. Se va petrece asta în Santorini, Corfu, Rhodos, Creta și Mykonos.

Răzvan Pascu, consultat în turism, este de părere că Grecia continuă să rămână printre destinațiile sigure. Acesta a vorbit la Digi 24 despre aspectele care îl fac să creadă acest lucru.

”Eu aş spune că principalul aspect care creează această siguranță turiştilor este faptul că se cere aceste test COVID. Ştiu că este extrem de neplăcut pentru fiecare dintre noi – și eu vreau să plec în Grecia și mă gândesc unde voi face acest test, dacă am timp să îl fac, dacă mi se dă rezultatul la timp și așa mai departe. Dar pe lângă asta, mie îmi creează oarecare siguranță”, a punctat Pascu.