„Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a informat Conferinţa miniştrilor Sănătăţii de aprobarea şi de furnizarea prevăzută a vaccinului BioNTech. Data debutului vaccinărilor contra noului coronavirus SARS-CoV-2 este fixată pe 27 decembrie”, este transmis într-un comunicat al Comitetului organismului care adună toţi miniştri Sănătăţii din landuri.

Acesta subliniază că vaccinul anti-COVID va fi livrat, pentru început, cu prioritate către casele de bătrâni.

Anunțul făcut de Ursula von der Leyen

Trebuie menționat că este posibil ca data respectivă de debut a vaccinul anti-COVID în Germania să fie aceeaşi în Uniunea Europeană.

În context, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a indicat miercuri că cele 27 de state ale UE vor putea „să înceapă în aceeaşi zi” campaniile lor de vaccinare anti-COVID după aprobarea vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

La solicitarea Germaniei, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat marţi că va analiza luni, 21 decembrie, vaccinul Pfizer-BioNTech.

Germania pun lacătul

Angela Merkel a propus conducătorilor de landuri din Germania închiderea magazinelor neesențiale, a firmelor (cu excepția celor de utilități, a băncilor și a celor care fac aprovizionare critică) și a școlilor, de miercuri, 16 decembrie și până pe 10 ianuarie 2021, în încercarea de a opri valul de infectări.

Astfel, doar magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și băncile sau firmele de utilități vor continua să funcționeze.

Școlile vor fi închise în această perioadă, iar firmelor li se va cere să-și oprească activitatea dacă nu pot să lucreze cu angajații de acasă.

Cancelarul Angela Merkel urmează să se întâlnească astăzi cu cei 16 lideri ai landurilor germane pentru a adopta aceste măsuri, conform biziday.ro, care citează Reuters.

Germania se află sub carantină parțială de șase săptămâni, cu baruri și restaurante închise, în timp ce magazinele și școlile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce numărul infecțiilor a crescut.