Angela Merkel le va propune conducătorilor de landuri din Germania închiderea magazinelor neesențiale, a firmelor (cu excepția celor de utilități, a băncilor și a celor care fac aprovizionare critică) și a școlilor, de miercuri, 16 decembrie și până pe 10 ianuarie 2021, în încercarea de a opri valul de infectări.

Astfel, doar magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și băncile sau firmele de utilități vor continua să funcționeze.

Carantină parțială de șase săptămâni

Școlile vor fi închise în această perioadă, iar firmelor li se va cere să-și oprească activitatea dacă nu pot să lucreze cu angajații de acasă.

Cancelarul Angela Merkel urmează să se întâlnească astăzi cu cei 16 lideri ai landurilor germane pentru a adopta aceste măsuri, conform biziday.ro, care citează Reuters.

Germania se află sub carantină parțială de șase săptămâni, cu baruri și restaurante închise, în timp ce magazinele și școlile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce numărul infecțiilor a crescut.

Apel emoționant al Angelei Merkel

La sfârșitul acestei săptămâni a fost înregistrat un nou record de 29.875 de infectări într-o singură zi și 585 de decese.

“Trebuie să acționăm urgent. Trebuie să facem mai mult decât era planificat anterior”, a avertizat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

În timp ce ministrul de Interne Horst Seehofer a spus: “Dacă așteptăm până la Crăciun, va trebui să ne luptăm cu numărul mare de cazuri luni întregi”.

Angela Merkel a făcut în această săptămână un apel emoţionant către cetăţenii germani: ”Dacă va fi ultimul Crăciun cu bunicii noştri, sigur am făcut ceva greşit”, a spus ea, într-un discurs dinaintea dezbaterii privind bugetul Germaniei.

”Îmi pare foarte rău, din tot sufletul, dar dacă preţul pe care îl plătim este de 590 de decese pe zi, atunci, după părerea mea, acest lucru nu este acceptabil. Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nu vom avea din nou o creştere exponenţială”, a spus Merkel, argumentând necesitatea de a fi adoptate restricții mai aspre în perioada Sărbătorilor de iarnă.