Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Până la sosirea vaccinului salvator, autoritățile continuă să ia măsuri restrictive, chiar dacă ne apropiem de Sărbătorile de Iarnă.

S-a decis prelungirea carantinei cu alte şapte zile, începând de joi, de la ora 22,00, în comuna ilfoveană Berceni. Totul s-a hotărât potrivit Ordinului şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. Anunțul a fost făcut de către Instituţia Prefectului Ilfov, printr-un comunicat de presă.

Carantină zonală în Berceni

Propunerea privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni a fost adoptată joi printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, după analiza de risc privind răspândirea virusului SARS-CoV-2 în localitate întocmită de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de DSP Ilfov, în localitatea Berceni rata de incidenţă cumulată a infecţiei cu noul coronavirus calculată joi a atins valoarea de 7,66/1.000 locuitori.

S-a ridicat carantina în Clinceni

Prefectura Ilfov a mai anunţat că, în urma evaluării analizei de risc privind localitatea Clinceni înaintată de DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică, a fost avizată ridicarea carantinei pentru această comună, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu. În Clinceni, rata de incidenţă cumulată a infecţiei cu SARS-CoV-2 în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1.000 locuitori la 4,68/1.000 locuitori.

Din momentul ridicării carantinei, în Clinceni devin aplicabile prevederile din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/6 decembrie, în vigoare până pe 20 decembrie, ora 20,00. Hotărârea prevede închiderea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Activitatea acestora în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate. De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea