Alegerile s-au terminat, dar pandemia continuă să lovească dur în România. Deși ne pregătim de Sărbători și de sosirea vaccinului, problemele sunt imense. Un cunoscut medic vine cu un verdict crunt pentru ultima lună a lui 2020.

Cazurile noi de coronavirus au scăzut în ultimele săptămâni. De la peste 10.000 de cazuri zilnice, România a ajuns la o medie de 7000. Nu este de ajuns pentru stoparea pandemiei. Medicul Radu Țincu dă cea mai proastă veste înaintea Sărbătorilor.

Este nevoie de restricții severe. Problemele sunt imense, iar medicul susține că situația din spitalele COVID se va înrăutăți în viitorul apropiat. Potrivit lui Țincu, este necesară evaluarea măsurilor implementate pentru stoparea răspândirii virusului.

Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul

Printre cele mai afectate zone din țară este chiar Bucureștiul.  „Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul pentru că ne uităm la cifrele din fiecare zi publicate la ora 13:00, Bucureștiul se menține cu un număr extrem de ridicat de cazuri noi, peste 1600 de pacienți diagnosticați, mult mai mult decât poate să gestioneze un sistem de terapie intensivă care este deja supraaglomerat. Astfel de transporturi aeriene cu aeronave militare vor mai avea loc și în perioada următoare.

Vestea proastă este că nu reprezintă o politică pe termen lung pentru că și spitalele unde vor fi transferați acești pacienți la un moment dat se vor umple. Va trebui de urgență să se reconsidere evaluarea măsurilor implementate. Dacă acest măsuri nu reușesc să stopeze transmiterea virusului, vor trebui implementate noi măsuri.”, a declarat Radu Țincu, conform Realitatea Plus.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, dar și prefectul Traian Berbeceanu au anunțat deja că Bucureștiul nu va fi carantinat, cel puțin deocamdată. Cei doi au reacționat după ce Vlad Voiculescu, propunerea USR PLUS pentru funcția de viceprimar a spus că este nevoie de o asemenea măsură extremă.