În opinia preşedintelui IG-Metall Jörg Hofmann, în procesul de fabricare a automobilelor electrice industria automobilistică germană nu are de ce să se ascundă de Tesla, producătorul din SUA.

După cum a declarat acesta publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Tesla nu trebuie să ne arate cum funcţionează automobilele electrice. “În timp ce Tesla abia îşi construieşte cu mari subvenţii fabrica în Brandenburg, la 200 kilometri sud, în atelierele VW de la Zwickau tocmai se fabrică asemenea automobile într-un număr mult mai mare.”

Industria germană de automobile este capabilă să producă anul viitor 1,5 milioane de automobile electrice. În acest context se poate pune aici o întrebare interesantă: “În ce condiţii va produce Tesla? În cele pe care le cunoaştem în Germania, sau democraţia se termină la poarta fabricii, deoarece oamenii care vor lucra în condiţii precare vor fi cumpăraţi în Polonia şi România?”

Hofmann a adăugat că până acum nu a auzit în politica germană decât puţine opinii critice din partea susţinătorilor lui Elon Musk. Joi, şeful Tesla a efectuat o primă vizită pe şantierul viitoarei sale fabrici de automobile electrice aflat în Grünheide aproape de Berlin, notează Die Welt.

Elon Musk a testat noul automobil electric al Volkswagen?

Directorul general al Tesla, Elon Musk, și şeful grupului Volkswagen, Herbert Diess, ar fi avut o întrevedere săptămâna trecută. Potrivit unei surse care cunoaște bine situația, directorul Tesla ar fi testat noul automobil electric al VW.

În ceea ce privește o eventuală confirmare, potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să dea detalii despre acest subiect, informează news.ro.

Volkswagen a anunţat vineri, pe Twitter, că avionul lui Elon Musk a decolat joi de la Braunschweig, Saxonia Inferioară. ”Te-ai aflat în zonă ieri, @ElonMusk?”, a fost tweet-ul, însoţit de un emoticon zâmbitor.

Braunschweig este cel mai apropiat aeroport de sediul central al Volkswagen din Wolfsburg. Publicaţia germană Handelsblatt a relatat prima că Elon Musk s-ar fi întâlnit cu Herbet Diess.