AutoItalia estimează că va vinde în acest an 60 de maşini Infiniti, de la 22 de unităţi anul trecut, ca urmare a deschiderii primului showroom al mărcii.

Show-room-ul importatorului Infiniti a fost deschis luni în zona Piaţa Presei Libere. Desfăşurată pe o suprafaţă de 585 metri pătraţi, unitatea a reprezentat o investiţie de 600.000 euro.

„Showroom-ul Infiniti era programat să fie deschis anul trecut, însă din cauza unor necorelări inaugurarea a fost amânată pentru primăvara acestui an. Aceşti factori au influenţat în mod negativ vânzările mărcii de piaţa locală. În acest context, o activitate organizată la nivelul vânzărilor ne permite să mizăm pe creşterea livrărilor la 60 de unităţi”, a declarat pentru Mircea Eremia, directorul general al mărcii Infiniti.

Zece maşini vândute în primele două luni

În primele două luni, importatorul mărcii a vândut zece unităţi. Infiniti România mizează pe o cotă de 10% din piaţa locală a maşinilor premium. Divizia Premium a mărcii japoneze Nissan, Infiniti, este reprezentată în noul show-room prin modelele G37 Sedan, G37 Coupe, G37 Cabrio, EX37 Coupe Crossover şi gama de modele FX.

Modele comercializate de Infiniti România au preţuri cuprinse între 41.900 euro pentru varianta de bază a G37 Sedan şi 82.000 euro pentru modelul ediţie limitată FX.

Eremia a precizat că modelele europene sunt total diferite de cele comercializate pe piaţa din Statele Unite, având 500 de specificaţii diferite faţă de modelele vizate pe acea piaţă. Înmatriculările Infiniti au scăzut anul trecut cu 62,7% faţă de 2008, la 22 de unităţi.Centrul Infiniti din Bucureşti este al 27-lea deschis de marca japoneză în Europa.

SURSA: Mediafax