Compania aeriana Austrian Airlines are in plan pentru acesta iarna introducerea de zboruri directe din Bucuresti catre Salzburg si Innsbruck. Numarul romanilor care isi petrec vacantele de iarna la schi este in crestere, iar acest lucru a determinat compania sa ia in calcul introducerea de zboruri directre catre statiunile amintite.

 

“In prezent analizam aceasta posibilitate. Am vrea sa introducem noile zboruri din iarna acesta. Daca nu vom reusi, cu siguranta ca de la anul, aceste curse vor fi operate”, declara pentru Capital, Heinrich Vystoupil, director regional Romania si Republica Moldova.

 

In prezent, Austrian Airlines opereaza zboruri din Bucuresti si alte orase alte tarii cu destinatia Viena. “Numarul pasagerilor pe ruta Bucuresti – Viena a crescut cu 30% in ultimul an”, spune Vystoupil. Pana anul trecut, operatorul austriac efectua zboruri directe catre Viena din Bucuresti, Timisoara si Cluj.

 

Incepand cu martie 2007, au fost introduse zboruri catre Sibiu si Iasi, ajungand astfel la un numar de 58 de zboruri pe saptamana, efectuate in parteneriat cu Tarom.

 

Austrian Airlines efectueaza patru zboruri zilnice Bucuresti- Viena, doua cu plecare de la Timisoara si unu singur zbor pe zi pe ruta Cluj – Viena. Pe segmentul low cost, singurul competitor al Austrian Airlines este Sky Europe, care opereaza zboruri directe Bucuresti – Viena, incepand din aceasta primavara.

 

Sursa: Capital 21 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: