Aproximativ 30 de gigabytes de date au fost furați în atacurile cibernetice, inclusiv detalii ale avionului de război al Joint Strike Fighter și ale avionului de supraveghere Poseidon P-8, conform unei prezentări despre atacurile cibernetice de către un oficial guvernamental.

"Din fericire, datele obținute sunt date comerciale, nu date militare … nu sunt informații clasificate. Nu știu cine a făcut asta.", a declarat ministrul Apărării, Christopher Pyne.

Într-o prezentare la o conferință de la Sydney, un oficial din cadrul Serviciului de Informații al Australiei (ASD) a spus că au fost furate informații tehnice despre bombe inteligente, Joint Strike Fighter, avioane de patrulare maritimă Poseidon și despre câteva nave maritime.

Clarke a spus că atacatorul a accesat sistemele contractorului mic timp de cinci luni în 2016, iar alegerea "metodică, lentă și deliberată" a sugerat că un actor de stat național ar putea fi în urma atacului.

Australia a fost de acord să cumpere 72 de avioane Lockheed Martin Corp Joint Strike Fighter.

Un purtător de cuvânt al Centrului australian de Cyber Security (ACSC), o agenție guvernamentală, a declarat că guvernul nu va elibera detalii suplimentare despre atacurile cibernetice.

ACSC a declarat că a răspuns la 734 atacuri cibernetice asupra "sistemelor de interes național" pentru anul încheiat la 30 iunie, iar industria de apărare a fost o țintă majoră.

Atacul asupra contractorului de apărare a fost efectuat de un "adversar cibernetic malițios", a spus Pyne.

În 2016, agenția a declarat că a răspuns la 1.095 atacuri cibernetice pe o perioadă de 18 luni, inclusiv o intruziune a unui serviciu străin de informații asupra biroului meteorologic.