Deputatul AUR George Simion s-a arătat extrem de revoltat de toate propunerile PNRR. În acest context, el a declarat că “în numele unei Românii suverane”, parlamentarii AUR vor vota împotriva Planului Naţional de Redresare şi Eezilienţă.

Liderul AUR a mai adăugat că românii “simpli” nu vor beneficia de pe urma acestui program. El a amintit un eveniment din perioada copilăriei atunci când FMI-ul discuta închiderea industriei românești, iar dacă atunci nu a putut face nimic, de această dată va face tot posibilul pentru ca suveranitatea națională să nu fie pierdută.

“Noi astăzi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat şi o să spunem nu în numele românilor. Eu eram mic, în anii ’90, când FMI-ul venea şi discuta închiderea industriei româneşti. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranităţii naţionale şi distrugerii economiei româneşti”, a afirmat George Simion, citând din Mihai Eminescu.

Cum vor fi afectați românii de rând

Totodată, liderul AUR a mai subliniat faptul că 15 miliarde de euro este împrumutul pe care “acest guvern provizoriu” şi-l “asumă în numele românilor”.

El se întrebaă de ce România trebuie să împrumute bani pentru a fi verificați la vârsta de penionare, dar și la nivelul de impozitare.

George Simion subliniază că partidul său va spune ”nu” politicii ”păguboase” care va aduce România mai jos decât a fost vreodată. El le-a recomandat și celorlalți membrii să nu voteze acest program.

“În 2021 plătim 3,5 miliarde numai comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le avem deja. În 2020 datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro. (…) De ce trebuie să luăm nişte bani condiţionat şi să fim verificaţi la vârsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit? Noi astăzi o să spunem nu, o să spunem că România nu trebuie să renunţe iarăşi, prin acest vot al Parlament, la o parte din suveranitatea naţională.

Noi astăzi o să spunem nu unei politici păguboase care nu ne va duce decât în hău, vă rog pe fiecare dintre voi, dacă există parlamentari din opoziţie şi de la putere care vor să nu mai trăim iarăşi vizitele FMI, să nu votaţi acest program în numele românilor simpli care nu vor avea de beneficiat de pe programe pompoase numite digitalizare sau tranziţie justă”, a transmis George Simion.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica