În urmă cu 24 de ani, lumea întreagă era în stare de şoc: Prinţesa Diana murea la Paris, în urma unui accident de maşină!

Pompierul care a condus echipa ajunsă imediat la faţa locului, pentru a acorda primul ajutor victimelor, a povestit care au fost ultimele cuvinte rostite de aceasta, notează The Independent.

Noaptea tragică din urmă cu 24 de ani

Pe 30 august 1997, Prinţesa Diana şi iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul unui miliardar egiptean, se aflau la Paris. Cei doi au dinat la Ritz, hotel care aparţinea tatălui lui Dodi.

Când au plecat, imediat după miezul nopţii, cei doi au încercat să scape de paparazzi, astfel că au părăsit hotelul pe o ușă din spate și au urcat într-o mașină în care se mai aflau șoferul Henri Paul și garda de corp Trevor Rees-Jones.

Paparazzi au reuşit totuşi să urmărească maşina în zona Place de la Concorde, intrând în Pont de l’Alma. Şoferul conducea la acel moment cu circa 180 km/h, a pierdut controlul şi a lovit al 13-lea pilon de susținere al tunelului.

Dodi Al-Fayed și şoferul Henri Paul au murit pe loc. Prinţesa Diana şi bodygyuard-ul au fost găsiţi încă în viaţă de către salvatori.

Diana a fost transportată spre La Pitié-Salpetriére Hospital. Acolo s-a constatat că avea hemoragie internă gravă. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, iar la ora 4.00 dimineaţa, pe 31 august 1997, a fost declarat oficial decesul.

Bodyguard-ul Trevor Rees-Jones este singurul care a supravieţuit accidentului.

Mărturia tulburătoare a unui pompier francez care a intervenit la faţa locului

Un pompier francez, Xavier Gourmelon, a condus echipa ajunsă la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor. El spune că era sigur că Prinţesa Diana va supravieţui teribilului accident de maşină.

“Am putut vedea că avea o rană la umărul drept, dar, în afară de asta, nu era nimic semnificativ. Nu era deloc sânge pe ea.

Sincer să fiu, am crezut că va trăi. Din câte știam când era în ambulanță, era în viață și mă așteptam să trăiască”, a povestit pompierul pentru The Sun.

El a indicat că cei doi pasageri care stăteau pe bancheta din spate, Diana şi Dodi, nu purtau centuri de siguranţă.

Pompierul francez a spus şi care au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus Prinţesa Diana: “Dumnezeule, ce s-a întâmplat?” (My God, what’s happened?).