Anunț extrem de important pentru milioane de români. Guvernul a venit cu precizări cruciale pentru starea de alertă. Declarația pe proprie răspundere nu este obligatorie de fiecare dată când ieșim din oraș.

Unde putem circula fără declarație

Cei de la Ministerul Afacerilor Interne au definit zonele metropolitane, cele din preajma marilor orașe. În aceste locuri nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări: Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, se arată în comunicat celor de la Ministerul de Interne.