Este cutremur de proporții pentru Apple după ce cei care au apucat să-și cumpere noul iPhone 12 mini acuză deja de o problemă tehnică. Lansat cu mare fast în urmă cu puțin timp, noul iPhone 12 mini pare să le dea mari bătăi de cap utilizatorilor. Aceștia susțin că telefonul nu răspunde la comenzi în lock screen în anumite situaţii.

Lovitura primită de Apple este cu atât mai mare cu cât iubitorii acestei mărci așteptau cu mare interes noul telefon, nu doar prin prisma preţului mai mic, ci şi datorită dimensiunii care-l face mai uşor utilizabil cu o singură mână.

Cu toate acestea, primii cumpărători s-au lovit de o problemă tehnică pe care au raportat-o rapid pe reţele sociale precum Reddit şi pe forumul oficial Apple. Potrivit relatărilor, problema apare atunci când smartphone-ul este în lock screen, iar utilizatorul nu poate să-l deblocheze sau să pornească camera foto direct din acest mod. Cei care au acuzat acest neajuns, au susținut că problema intervine doar atunci când se foloseşte degetul mare. Cu alte degete deblocarea este posibilă, însă, la un smartphone menit să fie folosit cu o singură mână această sarcină revine degetului mare. Aparent, este o chestiune ce ţine de împământare sau conductivitate, deoarece problema dispare atunci când telefonul este pus la încărcat sau este folosit fără o carcasă, susține news.ro

După numărul mare de utilizatori care s-au plâns în cele trei zile de la lansarea lui iPhone 12 mini, nu pare să fie doar o problemă izolată. Apple încă nu a avut o reacţie.

O altă serie de veşti proaste pentru cei care doreau să pună mână cât mai repede pe un model de iPhone 12 au apărut în urmă cu câteva zile. Potrivit infomațiilor, noua serie de telefoane inteligente ar putea avea probleme de disponibilitate din cauza stocului mic de cipuri existente pentru gestionarea consumului de energie.