Veşti proaste pentru cei care doreau să pună mână cât mai repede pe un model de iPhone 12. Noua serie de telefoane inteligente ar putea avea probleme de disponibilitate din cauza stocului mic de cipuri existente pentru gestionarea consumului de energie.

Sure din rândul partenerilor Apple, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au declarat că sunt probleme cu cipurile folosite de Apple la seria iPhone 12 pentru gestionarea energiei şi, din acest motiv, compania americană ar putea avea probleme de disponibilitate pentru noile telefoane chiar în primul trimestru după lansare.

De obicei, primul trimestru de după lansarea unei noi generaţii de iPhone este cel mai bun la capitolul vânzări, fiind perioada în care există cea mai mare cerere. Veniturile Apple ar putea fi acum serios afectate, daca nu va dispune de suficiente telefoane pentru a satisface cererea.

Problemele cu stocurile insuficiente de cipuri par să aibă două cauze: pandemia care a afectat puternic lanţul de aprovizionare şi trecerea la standardul 5G. Potrivit taiwanezilor de la TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), principalul furnizor de cipuri pentru iPhone, un terminal compatibil 5G are nevoie de 30-40% mai multe cipuri decât unul de tip 4G, notează news.ro.

Din fericire pentru Apple, dacă problemele cu stocurile vor deveni acute, americanii vor beneficia de un tratament preferenţial şi vor primi cipuri cu prioritate, în defavoarea altor producători, au mai precizat aceleaşi surse.

Modelele iPhone 12 şi iPhone 12 Pro au fost lansate de către Apple în luna octombrie a acestui an. Cât despre iPhone 12 Mini şi iPhone 12 Pro Max, acestea vor fi disponibile pentru precomenzi începând cu data de 6 noiembrie.