Cu toate că portocalele sunt considerate fructe sănătoase, bogate în vitamine şi minerale, există şi persoane care nu ar trebui să le consume deoarece le poate face rău. Este cunoscut faptul că portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Totuşi, persoanele care suferă de reumatism ar trebui să se ferească de ele.

Care este explicaţia

Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

“De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.