Într-o postare pe pagina personală de facebook, nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre cârnați și despre modul în care aceștia trebuie preparați corect. Potrivit acesteia, fiecare națiune are modul propriu de a-și prepara cârnații, însă, în final, rezultatul e același.

„Cred ca fiecare nație are cârnatul ei, diferit si la dimensiuni si la ingrediente, dar în final tot cârnat. Unii îi preferă mai mari și mai groși (pe vremuri se numeau cârnați Trandafir), alții îi prefera subțiri si lungi (gen cabanoși), afumați sau proaspeți, cu muștar și pâine, cu varză călită sau cu fasole boabe și murături.

Românii iubesc cârnații, dar popoarele germanice au făcut din ei un cult, nu e târg sau sărbătoare fără cârnați și bere/vin fiert- în funcție de sezon.

Iar de americani ce să mai zic, au invadat mapamondul cu hot-dogul lor”, a scris Mihaela Bilic pe instagram.

Ingredientul secret pentru cârnați

Totodată, Mihaela Bilic a mai explicat și de ce românii preferă atât de mult cârnații. Potrivit acesteia, faptul că sunt ușor de mestecat și sunt savuroși, sunt două motive mari pentru care românii preferă să-i aibe pe masă.

De asemenea, nutriționistul a mai venit și cu un pont pentru gospodine. Acesta a spus care este ingredientul secret pentru un cârnații preparați acasă. Se pare că cel mai important este ca aceștia să conțină foarte multă carne și de asemenea, să fie evitați conservanții.

„De ce ne plac cârnații? Pentru că sunt ușor de mestecat (avantaj carne tocată) si sunt savuroși (avantaj condimente si grăsime). Motivul pentru care intotdeauna un cârnat va fi mai gustos decat o friptură este slănina. Grăsimea aduce gust, dar si calorii-de două ori mai multe.

Important la cârnați este sa fie făcuți cu multă carne, carnea sa fie primul element din lista de ingrediente. Apoi sa nu contină potențiatori de gust tip monoglutamat si, pe cat posibil, conservanți. Afumarea, uscarea si fierberea sunt procedurile prin care, alături de adaosul de sare, se prepară/păstrează cârnații.

Toate târgurile de Crăciun din Europa au cârnați, dar eu vă mărturisesc că niciunii nu se compară cu cârnații noștri afumați, prăjiți în untură si mâncați cu felii de mămăligă rece coaptă pe plită,” mai scrie medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe contul său de Instagram.