Pufuleții par gustarea ideală dintre mese pentru că nu au multe calorii și pentru că sunt făcuți din ingrediente simple. În realitate lucrurile stau diferit.

Un expert în alimentație și nutriție a spus adevărul despre ce conțin defapt pufuleții, gustarea preferată a tututot românilor.

În realitate, pufuleții conțin ingrediente care pot deveni periculoase pentru organismul uman dacă sunt consumate în exces.

Profesorul Mencinicopschi, spune despre pufuleți că sunt un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide. Ei au o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare de 224 kcal/30 grame de produs.

În concluzie, profilul nutriţional al pufuleților este extrem de dezechilibrat. Ei prezintă un mare exces de glucide.

Pe lângă cantitatea mare de glucide, pufuleții mai conțin și foarte multă sare, care este al doilea ingredient ca pondere

Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor, conform Doctorul Zilei.