Bărbatul era cunoscut poliţiei pentru fapte de violenţă şi utilizare de arme, potrivit canalului de televiziune BFMTV, care adaugă că acesta dispunea de un pistol de calibru mic, precum şi de câteva grenade şi arme de război false.

"El a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis", a declarat vineri Christian Estrosi, fost primar al Nisei şi actual preşedinte al regiunii, citat de France Presse.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetatorilor, şoferul a deschis focul "cu un pistol". Între altele, o grenadă nefuncţională, precum şi arme de război false au fost găsite în camion.

Estrosi afirmase anterior că şoferul fusese în posesia unor arme grele la bordul camionului.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise joi seara de un bărbat care şi-a proiectat camionul greu asupra mulţimii adunate pentru a urmări focul de artificii de 14 iulie pe Promenade des Anglais, zonă foarte frecventată de turişti.

Un martor care afirmă că a asistat la atac de la început până la sfârşit a relatat canalului BFMTV că atacatorul a scos o armă şi a început să tragă asupra poliţiştilor. Aceştia "l-au ucis şi capul lui a ieşit prin geamul camionului", a adăugat acelaşi martor. AGERPRES