UPDATE
Suspectul a fost ucis, după ce a refuzat să se predea. În acest moment urmează recuperarea victimelor. Potrivit unor informații neconfirmate ar fi vorba de trei morți. Doi dintre ostatici ar fi murit.

Atacatorul ar fi furat o mașină, a împușcat șoferul mașinii, dar și pasagerul. Cel din urmă ar fi murit, reprezentând a treia victimă. Șoferul ar fi fost grav rănit. 

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Prefectura departamentului Aude, în regiunea Languedoc-Roussillon, a anunţat pe contul său de Twitter că în zona supermarketului Super U are loc o operaţiune a poliţiei şi a cerut să li se faciliteze „accesul forţelor de ordine”. 

Bărbatul înarmat a intrat în jurul orei locale 11:00 (10:00 GMT) în supermarket, unde au fost auzite mai multe împuşcături. Parchetul din Carcassonne a declarat că bărbatul a deschis focul, în timp ce jandarmeria a anunţat că două persoane au fost rănite de gloanţe. 

Un martor a afirmat că atacatorul a strigat „Allah Akbar” când a intrat în supermarket. 

Cu puţin timp înainte, un poliţist a fost rănit de un bărbat înarmat la Carcassonne, la mai puţin de zece kilometri de Trebes. 
Primul ministru francez Édouard Philippe a declarat că situația este „gravă”. Presa locală scrie că două persoane au fost ucise, dar autoritățile încă nu au confirmat acest lucru.