O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite după ce indivizi necunoscuţi au intrat cu o maşină în incinta unei uzine din apropiere de Grenoble, detonând recipiente cu gaz, în cadrul unui atac asemănător celor întreprinse de militanţi islamişti, au indicat surse ale poliţiei şi media franceze.

Potrivit media franceze, un bărbat decapitat, alături de un steag cu inscripţii islamiste, a fost găsit la locul atentatului, comis la uzina de gaze industriale din Saint-Quentin-Fallavier, la circa 30 km de Lyon.

Un bărbat a fost arestat la scurt timp, suspectat de a fi autorul sau unul dintre autorii atacului, care survine după aproape şase luni de la atentatele soldate cu 17 morţi la începutul lui ianuarie la Paris, potrivit unor surse apropiate dosarului.

Un prim bilanţ indica un mort, găsit decapitat, şi doi răniţi uşor, a indicat la rândul său o sursă apropiată anchetei.

''Potrivit primelor elemente ale anchetei, unul sau mai mulţi indivizi, la bordul unui vehicul, au forţat intrarea în uzină. O explozie a survenit apoi'', a declarat o sursă apropiată dosarului.

Uzina aparţine companiei de gaze industriale Air Products, cu sediul în SUA, potrivit unei purtătoare de cuvânt de la Air Liquides, o companie franceză din acelaşi sector, precizează Reuters.

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve s-a deplasat ''imediat la faţa locului'', a declarat pentru AFP o sursă din anturajul său.

Autoritățile franceze au deschis raportat o anchetă de terorism în atac.


Te-ar putea interesa și: