Deputatul PNL Florin Roman a criticat, în termeni foarte duri, atitudinea social-democraţilor, care par mai interesaţi de soarta criminalilor, violatorilor şi a tâlharilor decât de bunăstarea victimelor acestora şi de siguranţa românilor. Plenul Senatului ar putea respinge o propunere care nu le mai permitea acestor infractori să beneficieze de prevederile legii recursului compensatoriu, dar şi o propunere care introducerea închisoarea pe viaţă pentru cei care ucid poliţiştii aflaţi în misiune. PSD trebuie „să rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii”, atrage atenţia Florin Roman.

„PSD continuă să dea mai multe drepturi infractorilor decât victimelor. Plenul Senatului este chemat să dea un vot de respingere a propunerii legislative prin care interziceam criminalilor, violatorilor și tâlharilor să beneficieze de prevederile legii recursului compensatoriu. Nici tâlhăria din scara unui bloc din Alba Iulia, nici crima de la Mediaș, nici alte nenorociri nu reușesc să-i convingă pe pesediști că victimele sunt mai importante decât infractorii periculoși. Nici măcar faptul că din cei 21.000 de infractori eliberați, din care 7.000 de criminali, violatori și tâlhari, nu mai puțin de 2.000 au comis din nou infracțiuni violente.

În același timp, PSD refuză abrogarea în integralitate a legii recursului compensatoriu, motiv pentru care, în fiecare zi, noi criminali, violatori și tâlhari ies din închisoare și zburdă pe străzile României. Tot PSD este pregătit sa dea un vot negativ împotriva unui alt proiect de lege, care introduce detenția pe viață pentru cei care ucid polițiști aflați în misiune.

PNL solicită PSD să rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii! Votul împotriva acestor legi e un vot pentru criminali și împotriva românilor, care nu mai sunt în siguranță! România a ajuns un rai al infractorilor și un iad al oamenilor atacați și uciși in plină stradă!”, spune deputatul Florin Roman.