Clienţii Astra Asigurări vor avea acces la un sistem de preavizare on-line. Astfel, aceştia vor putea să afle şi să completeze pe site-ul astraonline.ro documentele necesare pentru întocmirea dosarului de daună, vor fi consiliaţi on-line şi tot on-line vor afla data programării la centrul de daune.

Astra va monitoriza online procesul de instrumentare a daunelor auto printr-o platformă IT care va înregistra toate etapele parcurse de dosarul de daună: de la deschiderea acestuia până la finalizarea lucrării de reparaţie. Este vorba despre lansarea platformei proiect a Biroului de Programare a Reparaţiilor împreună cu service-urile partenere. Fiecare service va fi, însă, evaluat tehnic înainte de a intra în acest program, într-un sistem de măsurare a dotărilor tehnice şi al gradului de satisfacere al clienţilor Astra.

“Astra Asigurari deschide în medie 500 dosare de daună pe zi, la nivel naţional. La nivelul judeţului Constanţa, media dosarelor de daună deschise zilnic este de 30 de dosare. Prin urmare, este foarte important pentru clienţii noştri să beneficieze de servicii permanent îmbunătăţite, de la deschiderea dosarelor de daună până la finalizarea lucrărilor de reparaţie”, a declarat Radu Mustăţea, preşedintele directoratului Astra Asigurări.

Daunele plătite la nivelul judeţului Constanţa, în primele trei luni ale anului 2011, pe segmentul RCA, au fost de 4.372.376 lei (1.298 dosare platite), faţă de 1.640.689 lei(528 dosare plătite) în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe segmentul Casco, daunele plătite la nivelul judeţului Constanţa au fost, în primele trei luni ale lui 2011, de 2.954.232 lei (2.036 dosare plătite), faţă de  2.424.171 lei (528 dosare platite) aceeaşi perioadă din 2010.
 
“Încercăm să îmbunătăţim serviciile, atât în interiorul companiei noastre, cât şi în relaţia cu service-urile partenere. De exemplu, pentru clienţii Astra este important să aibă posibilitatea să vadă în timp real care este stadiul reparaţiei maşinii avariate, de aceea insistăm ca service-urile partenere să aibă montate camere de filmat în ateliere. Noi am dotat deja centrele de daună cu aparatura video. Clienţii îşi pot alege service-urile în funcţie de zona de interes sau de zona în care locuiesc. Noi vom evalua gradul de mulţumire al fiecărui client la finalul daunelor soluţionate”, a concluzionat Radu Mustăţea.

În Bucureşti funcţionează de la mijlocul lunii martie 2011, un dispecerat în incinta Centrului de Constatări de Daune.

Astra Asigurări a încheiat anul 2010 cu un volum al primelor brute subscrise totale în valoare de 1.083.209.476 lei, în creştere cu 34% faţă de anul 2009, conform rezultatelor preliminare.