Concret, este vorba despre un candidat ce aspiră la postul de consilier local într-o localitate din județul Mehedinți. Conform listelor, acesta candidează la alegerile locale din 2020 pe listele celor de la UDMR, cu toate că, în 2016 a candidat la aceeași funcție pe listele unui alt partid.

„Culmea traseismului.
O doamnă dintr-o comuna din Mehedinți.
Locale 2016: Partidul România Mare (candidată la consiliul local)
Locale 2020: UDMR (idem. sau poate igen)”, comenta pe Facebook, Cătălin Teniță, de la USR, care a descoperit „marea trădare”.

Mai exact în 2016, aceasta era prezentă pe listele Partidului România Mare pentru funcția de consilier local în localitatea Greci, după cum se poate observa și în imaginea de mai jos.

Evenimentele din ultima perioadă probabil că au influențat însă puternic decizia acesteia pentru că pentru acest an a ales o cu totul altă formațiune politică, mai exact UDMR.

Și dacă vorbim de UDMR, amintim de Corneliu Vadim Tudor, fostul lider al PRM și un personaj care a fost foarte cunoscut în România pentru ieșirile sale nervoase împotriva ungurilor sau a altor minorități. Nu de puține ori „Tribunul” a sărit la gâtul acestora și nu rata nicio ocazie să-i critice, de multe ori, nu în cel mai ortodox mod. Doar un exemplu mai jos, un banal meci de fotbal pe care România îl disputa împotriva Ungariei în urmă cu ceva ani buni, prin 2012 mai exact.

„E posibil să fie foarte violenți pentru că ungurii sunt oameni care nu pot trăi în civilizația din Europa. Îi vom ajuta să se întoarcă de unde au venit. Nu ne-a fost niciodată frică de ei, am mai ocupat Budapesta. Dacă se obrăznicesc, îi vom pune la punct”, spunea atunci Vadim Tudor.

Dacă luăm în considerare doar această declarație, oarecum rezervată a acestuia în privința ungurilor, putem trage concluzia că mutarea de la PRM la UDMR a candidatului de mai sus ar fi adus toată furia „Tribunului” dacă ar mai fi fost în viață.