În cadrul şedinţei de miercuri, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat o 'informare privind realizarea planurilor de măsuri transmise de societăţile participante la exerciţiile BSR şi BSRE (Balance Sheet Review şi Balance Sheet Review Extended -n.r.) până la 31 martie 2016. Pe lângă societăţile de asigurare aflate în redresare, doar societăţile Forte Asigurări Reasigurări şi LIG Insurance nu au realizat măsurile asumate', se arată în comunicatul ASF. 

Societăţile aflate în redresare financiară sunt Euroins şi City Insurance, în timp ce Carpatica Asig se află în procedură de rezoluţie. 

Tot miercuri, Consiliul ASF a aprobat raportul controlului periodic efectuat la SAI Certinvest S.A. şi analiza diagnostic a societăţii realizată de Direcţia Supraveghere şi Control a Sectorului Investiţii şi Instrumente Financiare din ASF, iar aceste documente vor face obiectul unui comunicat separat, anunţă Autoritatea. 

În plus, conducerea ASF a aprobat aplicarea unor măsuri rezultate în urma unor controale sau ca urmare a nerespectării obligaţiilor ce le revin în cazul unor brokeri (retragerea autorizaţiilor de funcţionare, sancţionarea cu avertisment scris), raportul controlului periodic efectuat la SSIF Finaco Securities S.A şi raportul controlului periodic efectuat la SSIF Swiss Capital S.A. 

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare nebancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe, se menţionează în comunicat. 

 AGERPRES