Divizia de distributie a grupului Asesoft a semnat un parteneriat cu Western Digital prin intermediul caruia va distribui gama completa a producatorului de echipamente de stocare in Romania, informeaza un comunicat Asesoft. Gama Western Digital va fi  oferita de Asesoft partenerilor locali, pietei de distributie, asamblatorilor locali si magazinelor specializate. 

Gama curenta de produse Western Digital este constituita din hard-discuri enterprise, desktop, external, mobile si CE. Hard-discurile companiei americane din gama enterprise au capacitati de la 36 la 150 de gigabiti iar solutiile externe au capacitati de pana la 1 terrabit (1000 de gigabiti). 

Conform estimarilor Asesoft, piata locala de hard discuri va depasi 800.000 de unitati, cu o rata de crestere de 20-25% pentru acest an. Din acest volum, Asesoft Distribution estimeaza o cota de piata de 20%, in segmentul desktop. 

 

Asesoft Distribution a incheiat anul 2006 cu o cifra de 72,2 milioane de dolari, in crestere cu 51% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 95 milioane de dolari in 2007.

 

Sursa: Capital 17 Mai 2007