Conform președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, ”Companiile au obligaţia de a nu implementa o concentrare economică înainte de notificarea şi autorizarea acesteia de către Consiliul Concurenţei. Prin nerespectarea acestei obligaţii se încalcă regulile privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor”.

După finalizarea investigaţiei declanşate în anul 2009, Consiliul Concurenţei a constatat că Asesoft Distribution SRL a pus în aplicare tranzacţia prin care a preluat distribuţia a produselor IT de la Flamingo International SA, înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal.

Asesoft Distribution mai deţine controlul, în comun, împreună cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA şi Emag International, societăţi prezente pe pieţele de comercializare cu amănuntul de produse IT, electronice şi electrocasnice din România. Aceste operaţiuni de preluare a controlului în comun au fost autorizate de către Consiliul Concurenţei în noiembrie 2009.
Asesoft Distribution face parte, alaturi de eMAG si Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu. Firma este deținută, în proporții egale, de Iulian Stanciu și  Sebastian Ghiță.
UPDATE: „Asesoft Distribution a colaborat cu Consiliul Concurenței în investigația pe care aceștia au declanșat-o în ceea ce privește preluarea distribuției Flamingo International și a pus la dispoziția inspectorilor de concurență toate informațiile necesare finalizării anchetei. Gravitatea a fost considerată mică, amenda a fost la minimul legal,” este poziția oficială a reprezentanților Asesoft Distribution.
„Am colaborat cu inspectorii de concurență, ne așteptam la această amendă, nu ne afectează în vreun fel activitatea,” a declarat și Iulian Stanciu, cel care controlează afacerile companiei Asesoft Distribution, adăugând că „această concentrare a dus la o îmbunătățire a prețurilor și serviciilor oferite consumatorilor finali”.