Întrebat pe podcastul „The Takeout” dacă prevalența variantei Delta și a celor 70 de milioane de americani care încă refuză să se vaccineze ar putea duce la o prognoză similară cu a iernii trecute, Fauci a răspuns: „Dacă nu vaccinăm oamenii care trebuie vaccinați și vom avea o combinație cu un sezon gripal, am putea avea o iarnă întunecată și proastă”, susține consilierul șef al președintelui Biden.

El a adăugat că „nu este loc” pentru politizarea vaccinurilor într- o criză de sănătate publică.

Tratamentele cu anticorpi monoclonali ar trebui să fie puse la dispoziția persoanelor care se infectează cu COVID-19, indiferent dacă sunt sau nu nevaccinate sau vaccinate, susține expertul american.

Fauci a mai declarat că există o similaritate a pandemiei din 1918 cu cea de azi, dar există și o diferență foarte importantă. Acum avem un instrument pe care nu-l aveam atunci. Profitați de acest instrument și vaccinați-vă”, a afirmat Fauci.

El a recunoscut că nu și-a imaginat că America va avea sute de mii de morți.

”Acest focar, așa cum am mai spus, este cel mai rău pe care l-a văzut planeta de peste peste o sută de ani. Vorbim întotdeauna despre 1918 în contextul unui capitol teribil din istoria bolilor infecțioase. Din păcate, trăim într-un astfel de capitol acum”, a adăugat el.