Potrivit martorilor, suspectul era cunoscut ca deţinând acest tip de armă în statul american Idaho. Arma a dispărut în momentul în care Ortega a plecat din Idaho în urmă cu două săptămâni.

Conform actelor întocmite de anchetatori, din maşina lui Ortega a mai fost confiscată muniţie suplimentară, constând în trei încărcatoare pline şi alte câteva cutii de cartuşe.
Poliţia a recuperat, de asemenea, o bâtă de baseball din aluminiu, un box şi o chitanţă de cumpărături făcute la un magazin WalMart din Fairfax, Virginia, cu numai patru ore şi jumătate înainte de atac.

Poliţiştii au mai găsit şapte cartuşe goale în interiorul automobilului, iar o examinare a Case Albe a dezvăluit ‘câteva puncte de impact de glonţ confirmate pe latura sudică a clădirii sau deasupra etajului al doilea’. Unul dintre gloanţele strânse de anchetatori coincide cu tipul de muniţie găsit în maşina lui Ortega.

Tot martorii le-au declarat ofiţerilor FBI că Ortega devenise tot mai furios pe guvernul federal şi pe preşedintele Barack Obama. Suspectul l-ar fi numit pe preşedinte ‘anticristul’, spunând că ‘trebuie să îl împuşte pe Obama’.
<embed src="http://cnettv.cnet.com/av/video/cbsnews/atlantis2/cbsnews_player_embed.swf" scale="noscale" salign="lt" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" width="425" height="279" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" FlashVars="si=254&&contentValue=50115022&shareUrl=http://www.cbsnews.com/8301-201_162-57326932/fbi-would-be-obama-assassin-had-brass-knuckles/" />