Fondul de investriţii Argo Real Estate Opportunities Fund, proprietarul Shopping City Sibiu, şi-a anunţat intenţia de a atrage noi surse de capital pentru a susţine cu rezerve de lichidităţi proiectele comerciale din România care, pe termen scurt, au suferit unele reduceri ale chiriei, în dorinţa de a păstra gradul de ocupare ridicat, se arată într-un comunicat postat la Bursa de la Londra.

„O parte din aceste fonduri vor fi folosite pentru finalizarea proiectului Riviera Shopping City din Odessa, Ucraina, pentru a crea rezerve de lichidităţi proiectelor din România şi pentru a furniza capital de lucru companiei“, precizează reprezentanţii Argo.

Compania a mai anunţat că va reveni cu detalii suplimentare în ceea ce priveşte atragerea de fonduri, în următoarele 30 de zile.

Veniturile grupului Argo în primele şase luni ale acestui an au crescut la 5,83 mil. dolari, faţă de 1,49 mil. dolari, cât a fost raportat în perioada similară a anului trecut. Profitul operaţional al companiei s-a diminuat în perioada analizată la 1,46 mil. dolari, faţă de 2 mil. dolari în primul semestru din 2008.

Activele companiei au crescut la valoarea de 44,9 mil. dolari, faţă de 42,8 mil. dolari cât a înregistrat în primele şase luni de anul trecut.

Compania deţine în România proiectul comercial Shopping City Sibiu, cumpărat de la BelRom în noiembrie 2006 pentru suma de 84 mil. euro şi 50% din Suceava Shopping City. Ambele proiecte sunt finalizate şi contribuie la veniturile din chirii ale companiei. Fondul de investiţii îşi desfăşoară activitatea în România, Ucraina şi Moldova.