Premierul Ponta a făcut această remarcă în contextul în care un preot din Gorj i-a cerut acestuia să îl ajute să devină director la Hidroelectrica, pe motiv că urmează să se pensioneze, iar salariul pe care îl are în prezent este prea mic pentru a avea o pensie decentă. Ponta l-a chemat pe prefect şi i-a spus să preia acest caz, anunţă EVZ.

"Vă rog ajutaţi-mă cu un post de director la Hidroserv, că mai am trei ani până la pensie. Să am şi eu o pensie, că am un salariu mic. La cine să merg?", l-a întrebat preotul pe premier, potrivit Mediafax.

Ponta l-a asigurat pe preot că prefectul va încerca să îl ajute în rezolvarea problemei sale, după care şi-a continuat programul.

Iniţial, Ponta a crezut că preotul are o problemă cu Remus Borza, preşedinte al Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, spunându-i acestuia: "O să plece domnul Borza".Premierul nu a făcut alte precizări legate de Remus Borza şi Hidroelectrica.

Urmărit penal

Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în prezent membru al Consiliului de Supraveghere, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Informaţia a fost confirmată  de Biroul de presă al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite pe 8 iulie, procurorii îl acuză pe Remus Borza că, în perioada când era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.