Criza fără precedent cauzată de către COVID-19 a făcut deja primele victime în țara noastră. Avem parte, din păcate, de primele decese, dar și de sute de infectări.

Cum se apără Raed Arafat de coronavirus

Raed Arafat se apără și el de coronavirus. Șeful DSU a luat măsuri speciale. Arafat se protejează foarte bine pentru a nu se infecta cu bacteria care a schimbat cursul întregii planete.

Raed Arafat se dezinfectează și nu intră sub nicio formă încălțat în locuință. Șeful DSU spune că bacteria nu se ia de pe haine, așa că pot rămâne liniștiți în privința aceasta. ”Nu se ia de pe haine”, atrage atenția șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta ne sfătuiește ca după ce ajungem acasă să ne spălăm inclusiv pe păr și să evităm să apăsăm cu degetul butonul de la lift. Medicul folosește cheia sau cotul pentru a deschide ușile liftului.

„Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat.

Oricum, virusul nu se ia de pe haină, nu există o asemenea dovadă, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer, dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă”, a spus Raed Arafat, conform Antena 3.