Șeful DSU, Raed Arafat vine cu vești proaste pentru români după noul record de peste 3.000 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Raed Arafat speră ca restricțiile să conducă măcar la un platou, dacă nu se poate reduce încă numărul cazurilor. Totodată, șeful DSU a mai precizat faptul că există probleme mari în sistem, iar medicii sunt obosiți după ultimele luni de luptă continuă împotriva virusului.

„Sper ca masurile care se iau sa aiba efect, macar sa ajungem la un platou, sa nu mai fie crestere continua. Pe langa asta, avem problema resursei umane, colegii sunt obositi pe buna dreptate, e de inteles. Plus lipsa medicilor specialisti in unele zone”, a declarat Raed Arafat.

Masca de protecție trebuie purtată în lift

Șeful DSU a mai subliniat faptul că „majoritatea romanilor respecta masurile si le multim” dar că virusul este raspandit de cei care ignora regulile de protectie.

În acest context, Raed Arafat a spus ca este foarte important ca populatia sa poarte mască de protecție în toate locurile aglomerate. Inclusiv in lift.

„Cand urci cu liftul, cu masca”, a spus acesta. Șeful DSU a făcut apel la populație să respecte măsurile anti-COVID chiar și atunci când nu îi vede nimeni.

Anunțul șefului DSU survine după ce România a înregistrat din nou un număr record de infectări. Până la data de 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până vineri, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Inquam Photos / Alex Nicodim