El a subliniat starea proastă a unora dintre drumurile din judeţ, pentru modernizarea cărora ar dori accesarea de fonduri guvernamentale. 

'Ne dorim să reabilităm cât mai mulţi din cei 1.200 kilometri de drum judeţean pe care îi avem în administrare, din care cel puţin jumătate ar trebui reparate, iar Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă o oportunitate de a accesa fonduri guvernamentale pentru câteva din aceste drumuri. Avem şapte astfel de proiecte, dintre care cinci au şi fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), pentru a fi finanţate prin acest program', a declarat Sergiu Bîlcea. 

Aceasta a prezentat cele şapte drumuri judeţene aflate în stare avansată de degradare. Drumurile aparţin CJ Arad, însă administraţia judeţeană nu are banii necesari modernizării lor. 

'Fiindcă administraţia judeţeană nu dispune de banii necesari modernizării celor 7 drumuri judeţene, am dori ca ele să fie reabilitate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de Guvernul României, prin MDRAPE', a mai spus Sergiu Bîlcea. 

Cele şapte drumuri pentru care CJ Arad aşteaptă bani de la Guvern sunt: Mişca-Apateu-Berechiu (DJ 794), Gurahonţ-Dieci-Buteni (DJ 708), Nădab-Zărand-Seleuş (DJ 792), Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa (DJ 709 F şi Bârsa-Dezna-Moneasa-limită judeţ Bihor (DJ 792 C). Celelalte două drumuri pentru care urmează să fie depuse proiecte la PNDL sunt Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia (DJ 572) şi Târnova-Tauţ (DJ 708 A). 

Toate aceste tronsoane de drum au o lungime de aproximativ 20 de kilometri fiecare, fiind drumuri cu un grad ridicat de uzură, multe dintre ele fiind asfaltate sau reabilitate în anii '70 -'80. 

'Considerăm că ar fi normal să beneficiem de finanţare din partea Guvernului Grindeanu pentru proiectele de infrastructură rutieră, mai ales că din banii pe care Aradul îi dă la Bucureşti se întorc doar circa 55%, în timp ce alte judeţe primesc chiar până la 120 -130%, raportat la contribuţia pe care acestea o au la bugetul naţional', a afirmat vicepreşedintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea. 

În continuare, vicepreşedintele administraţiei judeţene a susţinut că finanţarea acestor proiecte de către Executiv ar atesta faptul că arădenii sunt respectaţi de Guvernul României. 

'Pe de altă parte, este de asemenea şi un test, pentru a vedea în ce măsură Guvernul Grindeanu reprezintă un partener de bună credinţă al Aradului', a adăugat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al CJ Arad. 

Pe de altă parte, Bîlcea a făcut cunoscut că în cursul zilei de miercuri a efectuat o inspecţie pe drumul judeţean Arad – Şiria – Buteni (DJ 709 şi DJ 792C), împreună cu reprezentanţii ADR Vest, aceştia din urmă dorind unele clarificări înaintea semnării contractului de finanţare a lucrărilor de modernizare ale acestui drum. Contractul de finanţare, care se derulează prin programul POR, urmează să fie parafat peste circa două luni, iar lucrările să înceapă în toamna acestui an sau, cel târziu, în primăvara anului viitor.

AGERPRES