O cotă majoritară din acțiunile ASHS, companie care deține producătorul de genți, a fost vândută către un investitor despre care se crede că are legături cu un fond suveran al Qatarului, scrie The Telegraph.  Documentele tranzacției menționează că investitorul a achiziționat 26.487 de acțiuni din firmă.
Această tranzacție va crește semnificativ activele investitorilor din Golf pe piața bunurilor de lux din Europa. Qatar Holding a plătit 2,3 mld. dolari pentru departamentul de magazine Harrods al Knightsbridge în 2010 și deține acțiuni importante de la producătorul german de mașini Porsche până la acțiuni în cadrul băncii britanice Barclays.
Moyhoola for Investments din Doha a cumpărat casa italiană de modă Valentino pentru 700 mil. euro luna trecută. Analiștii spun că ultimele achiziții au fost intermediate de soția emirului din Qatar, HH Sheikha Mozah Bint Nasser, cunoscută pentru afinitățile sale pentru modă.
Sheikha Mozah, care a fost votată săptămâna trecută drept cea mai stilată femeie din lume de revista americană Vanity Fair, deține Qatar Luxury Group, care are participații în cadrul  producătorului francez de bunuri din piele Le Tanneur & Cie.
SURSA: Arabian Business