Florin Roman va fi demis? Nicolae Ciucă îi dă un ultimatum. Va pierde totul dacă nu vine cu explicații

După ce USR a anunțat că-l cheamă în Parlament pe Florin Roman, premierul i-ar fi cerut la rândul său explicații. Astfel, Nicolae Ciucă i-ar fi spus liberalului să lămurească situația, în caz contrar fie își va da demisia, fie va fi demis.

Amintim că Ionuț Moșteanu a afirmat că îl invită pe Florin Roman să dea explicații despre „cum va fi condusă Cercetarea de un om cu probleme de etică.” Acesta este de părere că Florin Roman „ar trebui demis în secunda doi”.

O altă persoană care i-a cerut lui Klaus Iohannis să-l demită pe Florin Roman este Dacian Cioloș. Acuzațiile aduse la adresa ministrului liberal sunt de plagiat a disertaţiei  susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Titu Maiorescu”, în anul 2012.

Explicația oferită de Florin Roman

Florin Roman a scris pe pagina sa de socializare că „plagiat înseamnă sa îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică” iar el nu a făcut niciodată acest lucru. Mai mult, acesta subliniază că acuzația este nefondată.

„Plagiat înseamnă sa îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul disertației, am inclus bibliografia folosită.

Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzații nefondate”, a reacționat Florin Roman, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit sursei menționate, premierul Nicolae Ciucă i-ar fi dat o perioadă de timp lui Florin Roman, timp în care fie să lămurească situația, fie să decidă să-și dea singur demisia. În cazul în care nu va îndeplini condiția respectivă, ar urma să fie demis din poziția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.