În perioadele antebelică și interbelică se dezvoltă și trece la producția de echipamente de foraj, iar după al doilea război mondial devine principalul furnizor de echipamente de foraj pentru statul român, iar în anii ‘70-’80 devine furnizorul major pentru țările din statele CAER, dar și pentru țările asiatice, în anul 1977 compania fiind pe locul 2 în lume la exporturile de utilaj petrolier.

În anul 2000, Upetrom 1 Mai este preluată de o companie petrolieră, ulterior întâmpinând dificultăți financiare.

Platforma industrială se regăsește în zona de sud a municipiului Ploiești, terenurile și clădirile deținute fiind în zona A a orașului, fiind delimitată de Bulevardul Petrolului la sud, strada Râfov la vest, străzile Gheorghe Petrescu, Jiului, Bulevardul București la est și calea ferată la nord.

Platforma Upetrom 1 Mai se află în vecinătatea Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, a Hipodromului, dar și a unor centre comerciale inaugurate recent, printre care patru din cei mai importanți retaileri de pe piața din România, dar și societăți ce au ca obiect de activitate producția sau logistica, beneficiind de acces facil la autostrada A3 și DN 1, aflate la o distanță de 5 km.

Ambele asigură transportul atât către București, Constanța, dar și Brașov sau Arad, urmând a fi demarată construcția primului lot (Ploiești – Buzău) din autostrada A7 București – Siret, care va asigura legătura cu regiunea Moldovei, ieșirea spre Ucraina și interconectarea cu autostrada A8 Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Totodată se bucură de acces la transportul feroviar, aflat la limita proprietății platformei, existând și cale de rulare internă ce poate fi conectată la infrastructura feroviară.

Viziunea pentru această emblemă a municipiului Ploiești este de reconversie și modernizare a spațiilor disponibile, în vederea asigurării sustenabilității economice. Astfel, de-a lungul timpului, au fost deja formate parteneriate cu firme de profil enumerate anterior, prin care au fost redate comunității locurile de muncă pierdute la intrarea în faliment a societății Upetrom 1 Mai, unul dintre scopurile noastre principale vizând dezvoltarea economică și socială a vieții locuitorilor municipiului Ploiești.

Nu au fost ignorate nici nevoile economice ale orașului și județului, fiind atrași o serie de investitori din domeniul industrial, ce pot asigura continuitatea tradiției acestei embleme a orașului.

Clădirile și spațiile disponibile la acest moment la vânzare pot fi folosite atât la activitățile de producție și depozitare, dar există și posibilitatea eliberării terenului de construcții, la acest moment suprafața compactă de peste 22 ha asigură necesarul suficient oricărui dezvoltator pentru implementarea proiectului său.

„APS România este un lider în managementul investiţiilor şi datoriilor de recuperat în întreaga regiune, fiind un furnizor cu experienţă în gestionarea de portofolii de creanțe, având ca grup un istoric de 89 de portofolii gestionate cu succes, compuse atât din creanțe corporate dar şi ale clienţilor mici, atât garantate, cât şi negarantate.

Având un puternic sprijin financiar, APS România a mobilizat finanţări pentru tranzacţii cu valori nominale de peste 1 miliard de euro, iar infrastructura de recuperare a datoriilor se sprijină pe aportul a peste 300 de specialişti în recuperare, pentru a gestiona portofoliile în beneficiul investitorilor independenţi, dar şi pentru companii care solicită servicii externalizate din acest spectru financiar”, a declarat Radu Gabriel Dobre, Country Manager APS România.