Apropiații lui Nelu Ploieșteanu sunt răpuși de durere. Plecat din spital pe propria semnătură, artistul se luptă acum pentru viața sa.

Prognozele medicilor sunt însă mai degrabă rezervate, dată fiind starea de sănătate a celebrului cântăreț.

Apropiații lui Nelu Ploieșteanu sunt răpuși de durere. Starea aparatului pulmonar este rea

Jurnalistul Florin Condurățeanu, unul dintre prietenii apropiați ai lui Nelu Ploieșteanu, artistul internat la ATI cu COVID-19, în urmă cu câteva zile, a vorbit cu medicii care îl țin sub observație.

Din păcate, veștile nu sunt bune. De când a fost intubat, starea lui de sănătate nu s-a îmbunătățit deloc, iar șansele acestuia de supraviețuire ar fi mici.

”Din lipsă de locuri, Nelu Ploieșteanu e la ATI Toxicologie. Din păcate, nu au apărut deloc îmbunătățiri în stările de respirație și de saturație cu oxigen, grav deteriorate.

Prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea.

Peste asta s-a suprapus COVID-ul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de «plutire»”, a declarat jurnalistul Florin Condurățeanu pentru Antena Stars, potrivit cancan.ro.

”Era fumător vechi”

Întrebat dacă refuzul acestuia să se interneze cu două zile mai devreme l-ar fi împiedicat să fie acum într-o stare mai bună, Florin Condurățeanu a considerat că nu poate exista o certitudine în acest sens.

”Greu de spus. El a venit cu un aparat respirator foarte stricat, era fumător vechi. Plămânul lui nu mai avea elasticitate”, a mai spus jurnalistul.

Trebuie precizat că Nelu Ploieșteanu s-a îmbolnăvit cu Covid-19 la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, dar nu a recunoscut existența coronavirusului, motivând că este o simplă răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

A ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire.