Încă o informație cutremură România. O profesoară din Oradea a decedat. Se bănuie că ar fi fost o intoxicaţie cu substanţă necunoscută. Aceasta nu se simțea tocmai bine în ultima perioadă.

Este vorba de o profesoară de la Liceul German din Oradea. Ea a murit la Spitalul judeţean din Oradea.  Presa locală a dat mai multe detalii.dezvăluit că femeia a ajuns la spital chiar în ziua în care a primit a doua doză din vaccinul Moderna. Potrivit jurnaliștilor, moartea acesteia a survenit câteva zile mai târziu. Soţul profesoarei a explicat că femeia s-a simţit rău în mai multe rânduri în ultimele săptămâni, fără însă a fi cunoscută cu probleme medicale.

Reprezentanţi ai spitalului au declarat pentru jurnaliştii locali că în cazul femeii există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, excluzând orice legătură cu vaccinul.

Anunţul privind decesul fostei directoare a Liceului Teoretic German “Friedrich Schiller” din Oradea, Adriana Bunea, a fost făcut pe Facebook de către colegii acesteia.

Anunțul cutremurător chiar de la colegii ei

„Colectivul Liceului Teoretic German ”Friedrich Schiller” anunţă cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat”, au transmis cadrele didactice la la Liceul German Oradea.

Jurnaliştii locali au spus că Adrianei Bunea i s-a făcut rău luni, la câteva ore după ce a primit a doua doză din vaccinul Moderna. În aceeași zi a ajuns la spital.

Puţin probabil să aibă o legătură cu un vaccin

Conform Bihon.ro, profesoara a fost dusă la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea în stare de inconştienţă, în jurul orei 21:30. Avea pupilele dilatate şi o stare generală profund alterată. I s-a făcut dializă însă a suferit o insuficienţă multiplă de organe şi a murit câteva zile mai târziu, joi seară

„Diagnosticul prezumtiv a fost intoxicaţie cu substanţă necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puţin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susţine sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situaţie, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”, a declarat Adrian Traian Duşe, directorul Spitalului Judeţean, pentru Bihon.ro.

Profesor de fizică la rândul său, soţul femeii a relatat că, în ultimele două săptămâni, soţia sa avusese stări de rău repetate, fără precedent, similare unor crize de fiere. Autopsia a fost făcută vineri seară, iar analiza acestui examen va fi realizată la IML Timişoara.