Mai multe rapoarte spun că Apple va elimina hărţile Google (Google Maps) de pe aparatele iPhone. Foarte puţin, hărţile sunt legate cu e-mailul, textele şi cu sistemul de operare Safari.
Eliminarea aplicaţiei Google Maps, care este excelentă, şi înlocuirea cu hărţile proprii ale Apple reprezintă un risc uriaş.
Dacă va fi vorba de un upgrade (îmbunătăţire), atunci va fi foarte bine pentru utilizatori şi implicit pentru Apple. Telefoanele iPhone vor fi cu un pas în faţa telefoanelor cu Android.
Dacă va fi un dezastru, totuşi, atunci Apple va face mai mult rău telefoanelor sale pentru consumatori.
Dar Apple niciodată nu face greşeli, corect? Ar renunţa la Google Maps dacă soluţia proprie nu ar fi mai bună?
Apple are deja un istoric rău în ceea ce priveşte programele noi lansate în ultima vreme. Să le enumerăm:
Siri. Un fost angajat al Apple a spus că asitentul Siri a nemulţumit utilizatorii Apple, mulţi dintre aceştia urându-l. A avut timpi morţi şi nici acum nu e cu totul în regulă.
iMessage. Foarte şubred. Uneori merge, alteori nu. Considerând cât de crucial este scrierea unui text, aceasta reprezintă o problem importantă.
iCloud. Sistemul automat de stocare iCloud al Apple pare să meargă destul de bine, dar nu impresionează.
iTunes Match. Mulţi spun că este ok, dar până şi înfocatul fan al Apple Dan Frommer de la SplatF s-a plâns de acesta: “Am încercat să folosesc iTunes Match pe iPhone-ul meu, dar a fost un dezastru”.