Apple marcheaza intrarea in sezonul cumparaturilor prin reduceri de preturi si demonstreaza ca marile companii, chiar si in plina criza, pot face unele concesii.

Astfel Apple ar putea aplica reduceri de preturi de 15% pentru produsele sale in Vinerea Neagra (Black Friday). Aceasta este in mod traditional ziua in care incepe sezonul de cumparaturi pentru Craciun in SUA. Analistii sunt de parere ca Apple, cat si alte companii, vor recurge la discounturi generoase pentru a atrage clientii care, din cauza crizei, se tem sa faca cumparaturi costisitoare pentru Sarbatori.

In conditiile recesiunii si a problemelor financiare de pe toate pietele, clientii se tin departe de rafturile cu produse electronice, care in anii precedenti erau cele mai bine vandute in preajma Craciunului.

Reprezentantii Apple nu au confirmat insa zvonurile privind ziua de reduceri. Compania a anuntat insa pe site-ul propriu ca magazinul online va organiza o zi speciala pentru discounturi. „Veti gasi idei numeroase de cadouri printre care se numara iPod-uri, iPhone-uri si sisteme Mac”, se anunta pe site-ul Apple.

Reducerile pe care Apple este pe cale sa le aplice arata ca piata de retail trece printr-o perioada foarte dificila, marile companii fiind nevoite sa lanseze oferte speciale pentru a mentine ritmul vanzarilor.

Sursa: The Register