Routerele wireless sunt puncte de acces care conectează, fără fir, laptopurile, telefoanele şi alte dispozitive la Internet. 

Potrivit surselor, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în ultimul an, Apple a început să-şi reducă echipa de routere wireless, inginerii fiind transferaţi la grupurile care se ocupă de dezvoltarea altor produse, inclusiv unul care se ocupă de proiectul Apple TV. 

Grupul informatic american nu a mai lansat o nouă generaţie de rutere din 2013. Decizia de a dezmembra echipa indică faptul că Apple nu va mai lansa noi versiuni ale ruterelor sale. Un purtător de cuvânt de la Apple a refuzat să comenteze referitor la planurile companiei. 

În prezent, Apple vinde trei routere wireless – AirPort Express, AirPort Extreme şi AirPort Time – care costă 99, 199 şi 299 de dolari, dar reprezintă o mică parte din veniturile Apple, iar în bilanţurile trimestriale ale companiei sunt incluse în categoria "alte produse", alături de Apple Watch şi Apple TV. În anul fiscal 2016, această categorie a generat vânzări de 11,1 miliarde de dolari, aproximativ 5% din vânzările totale ale grupului. 

Decizia celor de la Apple de a renunţa la dezvoltarea de routere wireless ar putea fi o veste bună pentru alţi producători, precum D-Link Corp., Netgear Inc. sau Belkin International Inc. De asemenea, la începutul acestui an, Apple a încetat să mai producă propriile sale monitoare externe, iar în luna octombrie a introdus o nouă strategie prin care, în parteneriat cu grupul sud-coreean LG Electronics Inc, vinde ecrane de mare rezoluţie pentru utilizatorii profesionişti. 

AGERPRES